2020-10-22 08:11:52• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás: egy órával többet alszunk

illusztráció/ freepik.com
illusztráció/ freepik.com

Október 25-én, vasárnap hajnali 4 órakor Románia átáll a téli időszámításra. Az órát 4 órakor 3-ra kell visszaállítani, tehát szombatról vasárnapra virradóan egy órával többet alhatunk.

Vigyázzunk ugyanakkor arra, hogy ha már lefekvés előtt szeretnénk átállítani óráinkat, csak azokat a készülékeket állítsuk majd át, amelyek nem csatlakoznak az internethez, így nem állítják át automatikusan saját magukat. A legtöbb mobiltelefon, a számítógépek, és az okos-kütyük maguktól elvégzik ezt a műveletet. Viszont a fali- és karórák többségét mi magunk kell majd beállítsunk.

Sokak számára jó hír, hogy vélhetően a hétvégi lesz az utolsó óraátállítások egyike, mert az Európai Parlament tavaly eldöntötte, hogy 2021-től eltörlik a téli és nyári időszámítás közötti váltást.

Azok a tagállamok, amelyek a nyári időszámítást választják – így Románia –, utoljára 2021 márciusában állítják át az órákat. Azokban az országokban, amelyek téli időszámítás szerint mérik majd az időt, 2021 októberének utolsó vasárnapján történhet meg az utolsó váltás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: